Melléképület égett Lakiteleken és Kiskunfélegyházán – Vármegyei események

2023. március 13. 07:30

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy faszerkezetű tárolóban kettő szénabála égett vasárnap délelőtt Baján, a Nyár utcában. A bajai hivatásos tűzoltók a bálákat kéziszerszámok és két vízsugár segítségével szétbontották, és eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Betonkerítésnek ütközött egy személyautó vasárnap délután Kecskeméten, a Kodály Zoltán térnél, a Vasútpark közelében. Ketten ültek a járműben, ők a saját erejükből ki tudtak szállni. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy melléképület égett Lakiteleken, a Gerle utcában vasárnapról hétfőre virradóra. A lakiteleki önkéntes, valamint a tiszakécskei önkormányzati és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet négy vízsugárral eloltották. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Egy megközelítőleg negyven négyzetméteres melléképület égett vasárnapról hétfőre virradóra Kiskunfélegyházán, Kölcsey utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap