Autógumik égtek Lajosmizsén – Vármegyei események

2023. március 14. 07:39

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Mintegy száz darab autógumi gyulladt ki hétfőn délután Lajosmizsén, a Beneszél utcában, valamint a közeli erdő aljnövényzete is lángra kapott. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Egy családi ház kéményében a lerakódott korom égett hétfőn délután Kecelen, a Honvéd utcában. A keceli önkormányzati tűzoltók a kályhából és a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Égett egy tíz négyzetméteres melléképület tetőszerkezete hétfőn este, Petőfiszállás külterületén. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és három esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagy méretű faágak eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap