Hajóhíd égett Baján – Vármegyei események

2023. március 24. 07:50

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy használaton kívüli, bontás alatt álló malomépület hajóhídja égett teljes terjedelmében csütörtökön reggel Baja külső, ipari területi részén, a IV. Károly rakpartnál. A bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, a tűz az épületre nem terjedt át. Egy gázpalack még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók több oxigénpalackot kivittek az épületből, ezzel megelőzve a további jelentős anyagi kár keletkezését. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Egy családi ház konyhájában tűzhelyen felejtett étel égett, és a tűz átterjedt a páraelszívóra csütörtökön délelőtt Madarason, a Dózsa György utcában. A bejelentő a tüzet egy porral oltóval eloltotta. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Egy személyautó motortere égett csütörtökön délután Kiskőrösön, a Petőfi téren. A helyszínen tartózkodók a tűz oltását egy porral oltóval megkezdték. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a jármű motorterét. Személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött össze csütörtökön délután Kiskunhalason, a Szegedi úton. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a melyszínt a rendőrségnek. 

Csütörtökön három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Baja HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap