Nagy mennyiségben lehullott csapadék miatti beavatkozások – Vármegyei események

2023. május 25. 10:00

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 20 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy felújítás alatt álló családi ház tetőterében gerendán végigfutó kábel égett és a gerenda pörkölődött szerdán délután Kecskeméten, a Szélmalom utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó szerdán délután az 51-es főúton, Baja külterületén. A műszaki mentést végző bajai hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Motorvonattal ütközött egy személyautó szerdán este Baja és Bátaszék között, az 55-ös főút 107-es kilométerénél. Az ütközés után a személyautó nekicsapódott egy, Bátaszék irányából Baja felé haladó autóbusznak is, míg a vonat a vasúti átjárótól mintegy 300 méterre tudott megállni. A bajai hivatásos tűzoltók átvizsgálták a vonatot és a buszt, ezeken a járműveken senki sem sérült meg. A személyautó vezetőjét a mentők kórházba szállították.

A nagy mennyiségben lehullott csapadék miatt tizenhét esetben kérték a tűzoltók segítségét udvarokba, épületekbe, pincékbe és aknákba befolyó esővíz eltávolítása miatt Tiszakécskén. A tiszakécskei önkormányzati, a tiszakécskei és a lakiteleki önkéntes, valamint a kiskunfélegyházi és kecskeméti hivatásos tűzoltók egyik helyről a másikra vonulva folyamatosan szivattyúzták a vizet. 

Szerdán egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap