Árokba hajtott egy kisbusz az 54-es főúton – Vármegyei események

2023. szeptember 07. 09:11

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Főzés közben felrobbant egy gázpalack szerdán délelőtt Kiskunmajsa külterületén, egy tárolóból kialakított kerti pagodában. A tűz átterjedt a faszerkezetű létesítményre. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy gépkocsi szerdán délután az 52-es főúton, Fülöpszállás határában. A szabadszállási önkormányzati és a solti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Letért az úttestről, majd árokba hajtott egy kisbusz szerdán délután az 54-es főút Kecel és Soltvadkert közötti szakaszán. A balesetben egy ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Árokba hajtott egy furgon csütörtökön hajnalban a 44-es főúton, Lakitelek határában. A lakiteleki önkéntes, a tiszakécskei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Felborult egy kisbusz csütörtökön kora reggel az 5409-es út, Pusztamérges és Kiskunmajsa közötti szakaszán. A járműben nyolc ember utazott, közülük hárman megsérültek. A műszaki mentést végző kiskunmajsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Fotó: Illusztráció -Bács-Kiskun VMKI 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap