Balesetek az M5-ös autópályán – Vármegyei események

2024. március 28. 14:50

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kamionnak ütközött egy kisteherautó szerdán délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A baleset következtében a kisteherautóba beszorult a vezetője, akit a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. 

Egy családi házhoz épített garázs, valamint a ház tetőszerkezete égett szerdán délután Bácsalmáson, a Petőfi utcában. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes, valamint a bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók az oltási munkálatok közben kivittek az épületből egy gázpalackot, amelyet nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt.

Egy nyerges vontató egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze szerdán délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A kisbusz öt utasának egyike beszorult a járműbe, őt a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. A mentők összesen négy embert szállítottak kórházba.

Teljes terjedelmében égett egy kisbusz szerdáról csütörtökre virradóra Miskén, a Kossuth Lajos utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán még két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Fotó: Kecskemét HTP

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap