Egy személyautó és egy tehervonat ütközött Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között – Vármegyei események

2024. május 14. 09:10

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személyautó motorterében keletkezett tűz hétfő reggel Dunapatajon, a Petőfi Sándor utcában. A helyszínen tartózkodó körzeti megbízott a tüzet egy porral oltóval eloltotta. A kalocsai hivatásos tűzoltók a járművet hőkamerával átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Összeütközött egy személyautó és egy tehervonat hétfő délelőtt Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között, Borsihalom megállónál, egy vasúti átjáróban. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők a gépkocsi vezetőjét kórházba szállították.

Egy közintézmény tetején lévő cserepek meglazultak hétfő délután Kecskeméten, a Piaristák terén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével a veszélyt jelentő cserepeket megigazították. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn még két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap