Használaton kívüli présház tetőszerkezete égett Kiskőrös külterületén – Vármegyei események

2024. május 15. 13:55

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy használaton kívüli présház tetőszerkezete és a környezetében kétszáz négyzetméteren száraznövényzet és szemét égett kedden délelőtt, Kiskőrös külterületén. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, a környezetvédelmi hatóságot értesítették. 

Munkálatok közben meghibásodott egy csörlő kedden délután, Dunaföldvár külterületén, egy ember tíz méter mélyen az ásott kútban rekedt. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók mentőkötéllel emelték ki a kútból az embert. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi motorterében keletkezett tűz kedden délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A helyszínen lévők a tüzet porral oltóval eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet hőkamerával átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Kedden még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Kiskőrös HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap