Kútba esett egy birka Bácsszőlős külterületén – Vármegyei események

2024. május 23. 09:25

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szerdán reggel érkezett a bejelentés, amely szerint egy nyárfa úttestre dőlt a 4615-ös út Tiszakécske és Jászkarejenő közötti szakaszán, egy éppen arra haladó személyautó megrongálódott. A járműben utazók nem sérültek meg. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, a forgalmi akadályt pedig megszüntették.

Kiszáradt kútba esett egy birka szerdán kora este, Bácsszőlős külterületén. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a birkát létra és mentőkötél segítségével a kútból kimentették. 

Elosztódoboz égett egy családi házban szerdán este Kecskeméten, a Székely Bertalan utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították és a tüzet egy vízsugárral oltották el. 

Szerdán négy esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák, lehasadt nagy méretű faágak eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap