Halálos közlekedési baleset Izsáknál – Vármegyei események

2024. július 05. 07:36

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 műszaki mentéssel és 3 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két kamion, egy kisteherautó és két személygépkocsi ütközött csütörtök reggel Izsáknál, az 52-es út 27-es kilométer-szelvényénél. Az egyik kamionról származó többféle veszélyes anyag sérült és folyt az úttestre. A szabadszállási önkormányzati, a kiskőrösi, kecskeméti és paksi hivatásos tűzoltók a sérültek kiemelését, a gépjárművek áramtalanítását, a veszélyes anyagok közömbösítését és a nem sérült veszélyes anyagok mentesítő kamionra pakolását végezték. Az esetről a vízügyi és a környezetvédelmi hatóság értesítése is megtörtént. A balesetben négy személy súlyos, hét személy könnyű sérüléseket szenvedett, egy személy elhunyt.

500 m2-en avar, gaz égett Öregcsertő külterületén csütörtök délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet 1 vízsugárral és kézi szerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

2 hektáron avar, gaz égett csütörtök kora délután az 5214-es út 17-es kilométer-szelvénye melletti szabad területen. A solti hivatásos és a szabadszállási önkéntes tűzoltók a tüzet 2 vízsugár és kézi szerszámok segítségével felszámolták. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi árokba hajtott és felborult csütörtök délután Izsákon, az 5301-es út 25-ös kilométer-szelvényénél. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. A tűzoltók kiérkezéséig a gépjármű vezetője a helyszínt elhagyta.

Személyautó kamionnal ütközött csütörtök délután az 55-ös út 107-es kilométer-szelvényénél. A helyszínre érkező bajai hivatásos tűzoltók a személyautó áramtalanítását elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

2 hektáron tarló égett Jakabszállás külterületén csütörtök délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók 1 vízsugárral, kézi szerszámokkal és avaroltó segítségével a tüzet eloltották. 

Csütörtökön még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét fekvőbeteg mozgatásához, további egy esetben pedig nagyméretű fa veszélyes ágainak eltávolításához.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap