Kamionnak hajtott egy személygépkocsi Kaskantyún – Vármegyei események

2024. július 09. 07:18

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 műszaki mentéssel és 4 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

2 hektáron száraz fű égett Izsákon, az 52-es út 26. kilométer-szelvényénél hétfő délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral, kézi szerszámokkal és egy puttony-fecskendővel a tüzet eloltották.

Kigyulladt egy bálázógép hétfő délután Kaskantyún az 5303-as út 34. kilométer-szelvényénél. A kiskőrösi és kiskunhalasi hivatásos és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók a tüzet 2 vízsugár segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kamionnak hajtott egy személygépjármű hétfő délután Jakabszálláson az 54-es főút 18 kilométer-szelvényénél. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjármű áramtalanítását elvégezték, valamint a kifolyt motorolajat és hűtővizet homokkal felitatták. Egy személyt a mentők súlyos sérüléssel szállítottak kórházba. Az érintett szakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Egy nagy faág letört és az úttesten forgalmi akadályt képzett hétfő délután Császártöltésen, az 54-es út 74. kilométer-szelvényénél. A tűzoltók kiérkezéséig a faágat a jelenlévők az úttestről lehúzták, így a császártöltési önkéntes tűzoltók utómunkálatokat végeztek. Személyi sérülés nem történt.

Tanyaépület előterében 150 m2-en szemét égett hétfő kora este Kiskunfélegyházán, a Felső-Galambos II. dűlőben. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók 3 vízsugárral a tüzet eloltották. Egy személy megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Hétfőn még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét ingatlanba való bejutáshoz, egy esetben száraznövényzet tüzéhez és egy esetben riasztották őket gázszivárgáshoz.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap