Felborult egy zöldséget szállító kamion az M5-ös autópályán – Vármegyei események

2024. július 11. 07:25

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 műszaki mentéssel és 3 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Munkagép vágott át gázvezetéket szerda délelőtt Soltvadkerten az Erkel Ferenc utcában. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig.

Személyautó energiaelnyelő tehergépkocsinak ütközött szerdán kora délután az M5-ös autópálya 101-es kilométer-szelvényénél, Kunszállás közelében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az áramtalanítást elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Személyautó égett szerda délután az 5501-es út 33-as kilométer-szelvényénél Bácsalmás és Csikéria között. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Személyautó szalagkorlátnak ütközött szerda délután az M5-ös autópálya 71-es és 72-es kilométer-szelvénye között, Lajosmizse határában. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a jármű áramtalanítását elvégezték és megszüntették a forgalmi akadályt. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Klímaberendezés elektromos tápvezetéke égett szerda késő délután Dunapatajon a Hartai úton, melyet a tűzoltók kiérkezéséig eloltottak. A kalocsai hivatásos és dunapataji önkéntes tűzoltók a helyszínen adatgyűjtés végeztek, valamint hőkamerával átvizsgálták a klímaberendezés környezetét.

Felborult egy zöldséget szállító kamion csütörtökön kora reggel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a kiskunfélegyházi lehajtó előtt. Az esethez a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult, áramtalanították a kamiont, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt faág eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap