Száraz fű és a nád égett Tiszakécske határában – Vármegyei események

2024. július 16. 08:18

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 10 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tarló égett egy hektáros területen hétfő délelőtt, Kunbaja külterületén. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották.

Árokba hajtott egy gépkocsi hétfő délelőtt az 55-ös főúton, Csávoly térségében. A vezető ki tudott szállni a járműből, amelyet a bajai hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők kórházba szállították az autó vezetőjét.

Kigyulladt és mintegy három hektáron leégett a száraz fű és a nád hétfő délután, Tiszakécske határában. A kecskeméti és a kunszentmártoni hivatásos, valamint a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat, amelyek két tanyát is veszélyeztettek.

A délelőtti balesettel szinte megegyező helyszínen történt újabb baleset Csávoly térségében, hétfő délután. Az 55-ös főút 88-as kilométerszelvényénél borult tetejével az árokba egy gépkocsi. A járműben csak a vezetője utazott, aki nem sérült meg. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Két személyautó ütközött össze hétfő délután Kiskunhalason, a Széchenyi utcában, a Sas utca közelében. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét járművet, amelyekben összesen öten utaztak. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Egy kistraktor égett hétfő éjjel Orgoványon, a Szabadság utcában. A tüzet a tulajdonos eloltotta. Az orgoványi önkéntes tűzoltók a traktort átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték.

Egy lakatlan épület egyik helyiségének sarkában lévő kanapé égett hétfőről keddre virradóra Kiskunhalason, a Hunyadi utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. 

Hétfőn még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez és hét esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faágak és kidőlt fák eltávolításához.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap