Mező égett Kiskunfélegyháza külterületén – Vármegyei események

2024. július 17. 11:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Vegyes erdő aljnövényzete égett mintegy ötszáz négyzetméteren, és ötven-hatvan négyzetméteren egy fenyőerdőbe is belekaptak a lángok kedden délután, Nyárlőrinc külterületén. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékeztek meg a lángokat.

Száraz fű, gaz égett több mint négy hektáron kedden délután, Kiskunfélegyháza külterületén. A tűz egy állatmenhelyet veszélyeztetett, a lángok átterjedt egy épület tetőszerkezetére is és öt négyzetméteren megégett a verébdeszka. A kiskunfélegyházi, illetve a kecskeméti hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, öt vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek munkáját két erőgép segítette. A tűzben 45 darab bála is elégett.

Égett egy villanyoszlop kedden délután Jászszentlászlón, a Jókai Mór utcában. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, a helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek.

Családi ház oldalának ütközött egy személyautó kedden délután, Ballószög külterületén. A kecskeméti hivatásos és a ballószögi önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Kiesett egy gólyafióka a fészekből kedden este Szabadszállás külterületén. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy arra járó civil emelőkosaras jármű segítségével visszahelyezték a madarat a fészekbe.

Kedden még négy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez,  hat esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faágak és kidőlt fák eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap