Lakatlan épületben keletkezett tűz Kiskunhalason – Vármegyei események

2024. október 02. 10:47

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden, késő délután Kalocsán, a Hunyadi János utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínen voltak. A mentők egy embert kórházba szállítottak megfigyelésre.

Összehordott szemét égett egy lakatlan épületben kedden kora este Kiskunhalason, a Mártírok útján. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, az izzó, parázsló részeket vízsugárral eloltották. A tűzoltók egy embert kivittek az épületből és átadták a mentőknek, akik kórházba szállították a sérültet. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház fürdőszobájában kedden este Kalocsán, a Honvéd utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínen voltak. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő működésének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Egy embert elgázolt a vonat kedden este Bácsalmáson, az Almási vasúti megálló közelében. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a sérültet hordágyon a mentőautóhoz vitték, akit a mentők kórházba szállítottak.

Egy családi ház padlásterében gerenda és szigetelés égett kedden késő este Lakiteleken, a Bagolyvár utcában. A tiszakécskei önkormányzati, a lakiteleki önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden még két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap