KEHOP-5.2.15-21-2023-00060 Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épülete energetikai fejlesztésének előkészítése

A projekt célkitűzése a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiskunfélegyházi épületének energia felhasználásának csökkentése az energiahatékonyság növelésével. A projekt célja a kiválasztott épületre vonatkozó épületenergetikai fejlesztések megvalósításra történő teljes körű előkészítése, megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével, a gazdaságos üzemeltetés érdekében.

A projekt hosszú távú célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energiamegtakarítás érhető el, így az üzemeltetési költségek csökkenése várható. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést valósítja meg, hanem egyúttal hozzájárul fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is.

Projekt azonosítóKEHOP-5.2.15-21-2023-00060
Projekt címeKiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épülete energetikai fejlesztésének előkészítése
Kedvezményezett neveBács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Támogatási összeg8 397 302 Ft
Támogatási intenzitás (%)100 %
A projekt tervezett fizikai befejezése2023.11.30.
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap