Tartalomjegyzék

Melléképület égett Kecskeméten - Megyei események

2020. január 10.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi ház kazánhelyiségében keletkezett tűz Kecskeméten, a Veres Péter utcában, csütörtök reggel. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok a főépületre nem terjedtek át. Személyi sérülés nem történt. 

Mélykúton, a Jókai utcában egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék égett, csütörtök délelőtt. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor lánggal való égés már nem volt. A tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték és értesítették a kéményseprőt. 

Egy megközelítőleg százötven négyzetméter alapterületű épületben kialakított sorházi lakások közül égett teljes terjedelmében az egyik Dunaföldvár külterületén, csütörtök délelőtt. A dunaújvárosi és a solti hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók a lángokat két vízsugárral fékezték meg. Az oltási munkálatok közben az egyik lakásából a tűzoltók egy gázpalackot kivittek, amit nem ért hőhatás. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy személygépkocsi égett egy lakóház udvarán Lajosmizsén, Dankó Pista utcában, csütörtök délután. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a tűzet egy vízsugárral eloltották. 

Lesodródott az úttestről, majd keresztben állt meg az úton egy személyautó Kiskőrös térségében, a tabdi elágazás közelében, csütörtök este. A kiskőrösi hivatásos és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.