Nádfedeles családi ház égett Kerekegyháza külterületén - Megyei események

2020. november 16. 07:49

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Jánoshalmán, a Petőfi Sándor utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék égett vasárnap délután. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a tüzet kéziszerszámok segítségével eloltották, a kéményseprőt értesítették. 

Kunszentmiklóson, az Attila utcában kis területen összehordott hulladék égett, vasárnap délután. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Egy villanyóraszekrény égett Kiskőrös külterületén, vasárnap kora este. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek. 

Tűz ütött ki egy családi ház kazánházában, Dunaföldváron, a Felső Bölcske utcában, vasárnap este. A dunaföldvári önkéntes és a solti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, a helyiséget átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy kétszintes családi házban Kerekegyháza külterületén hétfő hajnalban. Teljes terjedelmében égett a mintegy száz négyzetméter alapterületű, nádfedeles épület tetőszerkezete és felső szintje. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg, a lakók rokonoknál lettek elszállásolva. 

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap