Tartalomjegyzék

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Baján - Megyei események

2021. február 17.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kigyulladt egy körülbelül tizenöt négyzetméter alapterületű garázs Kiskunfélegyházán, a Balassa utcában, kedd reggel. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, majd az épületet átszellőztették. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy megközelítőleg huszonöt négyzetméter alapterületű melléképület égett Homokmégy külterületén, kedd délután. A kalocsai és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók közös erővel, három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A melléképületben a tűzoltók kiérkezése előtt két gázpalack megsemmisült. Személyi sérülés nem történt.

Baján, a Csaba utcában egy családi házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő, kedd délután. A bajai hivatásos tűzoltók légzőkészülék használata mellett rekonstruálták az esetet, és megállapították a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést. 

Egy családi ház kéménye túlhevült Kalocsán, a Zsák utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a kazánt és a kémény átvizsgálták, izzást, parázslást nem tapasztaltak, a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt. 

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum