Kommunális hulladék égett Kecskemét külterületén - Megyei események

2021. március 08. 08:08

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 11 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Háromszáz négyzetméteres területen kommunális hulladék égett Kecskemét külterületén lévő hulladéklerakó területén, vasárnap délután. A kecskeméti, a kiskunfélegyházi hivatásos és az orgoványi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a lángok megfékezésén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A munkálatokat több erőgép is segítette. A tűz környezetében, több ponton méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, ezek során sehol sem mutattak ki a lakosságra káros vagy veszélyes anyagot a levegőben. A tűzesetben senki nem sérült meg. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Kecskeméten, a Fazekas Mihály utcában lévő egyik társasház garázsában fúrógép akkumulátora gyulladt ki, és a körülötte lévő eszközök izzottak, füstöltek, vasárnap este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. A garázsban tárolt személygépjárműre a tűz nem terjedt át. 

Vasárnap kilenc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap