Kétezer körbála kapott lángra Újsolt határában – Megyei események

2021. szeptember 10. 08:15

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépjármű árokba hajtott az 5412-es úton Rém térségében, csütörtök délelőtt. A mentők két embert kórházba szállítottak. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Nagy méretű szeméttároló füstölt Kiskunhalason, a Táncsics Mihály utcában, csütörtök délben. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a füstölést egy vízsugárral megszüntették.

Kétezer körbála kapott lángra Újsolt határában, csütörtök délután. A tűz továbbterjedését a szabadszállási önkormányzati, a solti, a dunaújvárosi és a paksi hivatásos tűzoltóknak, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, sikerült megakadályozniuk. Munkájukat több munkagép segítette, amelyek egyrészt megbontották a bálákat, másrészt a tűz behatárolása érdekében körbetárcsázták az égő területet. A tűzoltók ellenőrzött körülmények között égetik el a bálákat.

Árokba hajtott egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Táborfalva térségében, csütörtök délután. A balesetben két ember megsérült. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Csütörtökön két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap