Felborult egy személyautó az 53-as főúton, Kiskőrös térségében - Megyei események

2022. június 21. 07:55

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kigyulladt egy kamion rakománya az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalában, Kistelek térségében, hétfő délelőtt. A kiskunmajsai és a kisteleki hivatásos tűzoltók már csak füstölést tapasztaltak, amelyet egy vízsugárral megszüntettek. Személyi sérülés nem történt.

Szentkirály külterületén megközelítőleg egy hektáros területen gabonatábla és négy hektáron száraz fű, avar égett. A kecskeméti hivatásos és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. 

Egy húsz négyzetméteres melléképület füstölgött, parázslott Helvécián, a Berek utcában, hétfő délben. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Felborult egy személyautó hétfő délután az 53-as főúton, Kiskőrös térségében. A járműben csak a vezetője utazott, őt mentőhelikopterrel kórházba szállították. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították és áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Hétfő délután Jánoshalmán, a Görgey Artúr utcában egy ember hidrofort javított egy aknában és áramütést szenvedett. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók az embert az aknából kiemelték, a mentőknek átadták, az életét azonban már nem lehetett megmenteni. 

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfő délután Kecskeméten, a Széchényi körút lévő egyik lakásban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók légzőkészülék használata mellett rekonstruálták az esetet, és megállapították a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Hétfőn három esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket kidőlt fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Kiskőrös HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap