Két gépjármű ütközött az 54-es főúton Bócsa közelében – Megyei események

2022. augusztus 05. 07:28

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két gépjármű ütközött össze csütörtök délelőtt a 445-ös főúton, Kecskemét közelében. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Jakabszálláson, az 54-es számú főút mellett lévő egyik parkolóban égett egy személygépjármű, csütörtök délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kétezer négyzetméteres területen égett a száraz fű és a gaz csütörtök délben Kiskunfélegyháza külterületén. A tűz egy melléképületbe is belekapott. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat.

Nyárlőrinc külterületén megközelítőleg két hektáron avar, gaz, erdő aljnövényzet égett, csütörtök délután. A tűz egy nyolcvan négyzetméteres családi házra is átterjedt. A nyárlőrinci önkéntes, valamint a kecskeméti és a szentesi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Egy telephelyen lévő félig nyitott raktár egyik helyiségében fa konténerek, raklapok égtek Kiskőrösön, csütörtök délután. A kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók három vízsugárral és egy habsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Két gépjármű ütközött össze az 54-es számú főúton Bócsa határában, péntek hajnalban. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba csapódott és az egyik kigyulladt. A lángok a száraz növényzetre és a másik járműre is átterjedtek. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral eloltották, egy a jármű alá szorult embert kimentettek, valamint két áldozatot feszítővágó segítségével emeltek ki a kiégett járműből. A balesetben többen megsérültek, két ember pedig a helyszínen életét vesztette. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy személyautó fának csapódott az 5402-es úton, Kiskunhalas térségében, péntek hajnalban. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Csütörtökön még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap