Fóliasátrak égtek Bócsa külterületén – Megyei események

2022. szeptember 19. 07:53

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Négy fóliasátor, az egyikben több száz körbála égett Bócsa külterületén, vasárnap reggel. A kiskunhalasi, a kiskőrösi és a kiskunmajsai hivatásos, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával hat vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Egy családi ház konyhájában páraelszívó égett vasárnap délután Kiskunfélegyházán, az Apaffy utcában. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a szükséges utómunkálatokat elvégezték, az épület átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Árokba hajtott és átszakított egy zajvédő falat egy személyautó vasárnap este, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét közelében. A balesetben több ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Vasárnap négy esetben kérték a tűzoltók segítségét megdőlt fa és lehasadt nagy méretű faágak eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Kiskőrös HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap