Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasház egyik lakásában Kecskeméten – Megyei események

2022. december 16. 08:07

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy égő gázpalack okozott tüzet egy hatvannégy négyzetméteres lakóházban, csütörtökön reggel Jánoshalmán, az Eötvös József utcában. A lángokat a jánoshalmai önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A tűzesetnél két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Összehordott szemét égett csütörtökön délelőtt Kecskeméten, a Halasi út mellett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Két autó ütközött össze csütörtökön délelőtt az 5311-es úton, Miske térségében. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasház egyik lakásában csütörtök éjjel Kecskeméten, a Kurucz körúton. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Egy körülbelül negyven négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképületben ruhanemű, hűtő, mosógép, használati tárgyak és polcok égtek pénteken hajnalban Soltvadkerten, a Szabadság utcában. Az épületben még a tűzoltók kiérkezése előtt két gázpalack felrobbant. A tüzet a soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap