Egy ötszintes, lakatlan társasház tetőszerkezete égett Kecskeméten – Vármegyei események

2023. január 13. 07:44

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépjármű motortere égett csütörtökön délelőtt Szakmáron, a Kiskőrösi utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Két autó ütközött össze csütörtökön délelőtt az 52-es főúton, Kecskemét térségében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Egy személyautó és egy nyerges vontató ütközött össze csütörtökön délután az 54-es főúton, Bócsa térségében. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a forgalmi akadályt megszüntették majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy ötszintes, lakatlan társasház legfelső szintjén összehordott szemét és az épület tetőszerkezete körülbelül százötven négyzetméteren égett csütörtökön délután Kecskeméten, a Mária körúton. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók, több mint húsz tűzoltó, több vízsugárral dolgozott a lángok megfékezésén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzesetnél senki sem sérült meg. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy személygépjármű motorterében keletkezett tűz csütörtökön délután Baján, a Dózsa György utcában. A bajai hivatásos tűzoltók egy habsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Fának csapódott egy személygépjármű csütörtökön délután az 5217-es úton, Fülöpszállás térségében. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Tűz ütött ki egy lakóépületben csütörtökön délután Jánoshalmán, a Szabadka utcában. A körülbelül kilencven négyzetméteres ingatlan hátsó része égett. A jánoshalmai önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetnél senki sem sérült meg, a lakók rokonoknál töltötték az éjszakát.

Egy személygépkocsi fémkerítésnek ütközött pénteken kora reggel, a Kecskemét és Hetényegyháza közötti útszakaszon. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagyméretű faág eltávolításához és két esetben lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap