A solti Holt-Duna partján nádas égett – Vármegyei események

2023. március 16. 06:02

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

A solti Holt-Duna partján megközelítőleg harminc négyzetméteren nádas égett, szerdán délelőtt. A solti hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották.

Lesodródott az úttestről, árokba hajtott, végül az úttest szélén a tetejére borult egy gépkocsi szerdán délután, az 5-ös főúton Kiskunfélegyháza térségében. A két utas a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt saját erejéből, sértetlenül ki tudott szállni a járműből. A balesethez a társhatóságok is megérkeztek. A tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kéményben lerakódott korom izzott szerdán délután Kalocsán, az Ecetgyár utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók az izzást egy sugár és kéziszerszámok segítségével megszüntették, a kéményseprőt értesítették.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban szerdán este Kecskeméten, a Gyimesi utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A mentők egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap