Tragikus baleset Páhinál – Vármegyei események

2023. március 27. 07:54

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy madár nem tudott kiszabadulni egy fa repedéséből, mert lábaira zsinór tekeredett vasárnap délelőtt Kiskunhalason, a Szent Imre utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók létra segítségével kiszabadították a madarat, lábáról a zsinórt eltávolították.

Letért az úttestről és árokba csapódott egy személygépkocsi vasárnap kora este az 5301-es úton, Páhi közelében. A járműbe egy ember beszorult. Őt a műszaki mentést végző kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki, majd átadták a mentőknek. A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette.

Egy lakóépület udvarán matrac égett vasárnap este Kecskeméten, a Zsinór utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Vasárnap öt esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap