Sárháton a Baracskai úton egy nagyméretű fa úttestre dőlt - vármegyei események

2023. július 20. 07:15

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központba 6 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Sárháton a Baracskai úton egy nagyméretű fa úttestre dőlt, az utat félpályán lezárta. A nagybaracskai hivatásos egység a fát az úttestről eltávolította. Személyi sérülés nem történt.

Nagy méretű fa úttestre dőlt Újmohácson. A kiérkező nagybaracskai hivatásos egység a fát láncfűrész segítségével eltávolította. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Kiskunfélegyháza  külterületén avar, száraz fű égett. Az esethez riasztott kiskunfélegyházi hivatásos egységek a tüzet egy vízsugár segítségével eloltották.

Tarló égett 5 hektáron Jakabszállás külterületén. Az esethez a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei kaptak riasztást. A tüzet 2 sugár segítségével illetőleg két munkagép közreműködésével eloltották. A tűzesetben senki nem sérült meg.

Gátér, Petőfi Sándor utcában lábon álló gabona és szalmabálák égtek. A kiérkező kiskunfélegyházi hivatásos egységek 3 vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Dunaszentbenedek belterületén fa megdőlt egy ág a telefonvezetékre szakadt. A kalocsai hivatásos egységek az ágat magasbólmentő és láncfűrész segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

A Jánoshalmi úton Baja közelében egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött. Az esethez a Bajai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2 gépjárműve kapott riasztást, akik a helyszín biztosítását és áramtalanítást végeztek. A balesetben egy fő megsérült.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap