Vendéglátóhely konyhájában csaptak fel a lángok Solton – Vármegyei események

2023. szeptember 28. 08:13

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy telephelyen lévő műhely egyik helyisége és annak tetőszerkezete teljesen leégett szerdán kora reggel, Mélykút külterületén. A dolgozók a még füstölgő részek oltását megkezdték. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Meggyulladt az olaj egy háromszáz négyzetméteres vendéglátóhely konyhájában és a lángok átterjedtek az épület tetőszerkezetére szerdán este Solton, a Kecskeméti úton. A solti, a dunaújvárosi, a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos, valamint a solti önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt. A tűzoltók kiérkezése előtt 12 ember időben és sértetlenül elhagyta a vendéglátóhelyet.

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap