Csillogó érem a BM Országos Úszóbajnokságán

2023. november 09. 07:48

A Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságát november 8-án tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A nagy népszerűségnek örvendő megméretésnek a Kecskeméti Fürdő adott otthont, amelynek lelátója megtelt versenyzőkkel és lelkes szurkolókkal.

Az országos versenyen a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, Szentesi Szabolcs, és a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két dolgozója – apa és fia –, Borbás János és Borbás Balázs is rajthoz állt. 

Szentesi Szabolcs az 50 méter férfi hátúszás versenyszám harmadik korcsoportjában a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Borbás Balázs a 100 méter férfi mellúszás versenyszám első korcsoportjában pedig negyedik helyezést ért el. 

A Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságán a katasztrófavédelem legeredményesebb sportolója Szentesi Szabolcs volt, kiemelkedő teljesítményéért különdíjat vehetett át.

Az országos versenyre a Belügyminisztérium és szerveinek dolgozói, valamint oktatási intézményeinek hallgatói nevezhettek. Összesen húsz szervezet 224 versenyzője állt rajtkőre. A sportolók négy korcsoportban, három úszásnemben, illetve váltóversenyeken mérték össze erejüket.

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap