Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat Kecskeméten – Vármegyei események

2023. december 08. 09:47

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Parkoló autóra dőlt egy fa csütörtökön délelőtt Kalocsán, a Gábor Áron utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt. 

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat csütörtökön délután Kecskemétre, a Nagyváradi utcába, ahol egy ember rosszul lett a fürdőszobában. A kecskeméti tűzoltók rekonstruálták az esetet, és a műszeres mérések kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A mentők a lakót kórházba szállították, a tűzoltók értesítették a gázszolgáltató szakembereit és a kéményseprőt.

Kisbusz hátuljába csapódott egy kamion csütörtökön délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében. A balesetben három ember megsérült, akiket a mentők kórházba szállítottak. Az egyik sérült a kisbuszba szorult, őt a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével kiemelték, majd átadták a mentőknek.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét elakadt jármű kimentéséhez, egy esetben kidőlt fa eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap