Tűz ütött ki egy családi házban Szakmáron – Vármegyei események

2024. február 06. 09:41

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy szoba és a konyha égett egy mintegy kétszáz négyzetméteres lakóházban hétfőn délelőtt Szakmáron, Felsőerek szálláson. A kalocsai és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók kivittek egy gázpalackot az épületből, valamint megbontották és átvizsgálták a tetőszerkezetet is. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház teraszán berendezési tárgyak égtek hétfőn délután Kerekegyházán, a Rákóczi utcában. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat kéziszerszám és egy vízsugárral elvégezték.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket kidőlt fa eltávolításához.

Fotó: Kalocsa HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap