Egy családi ház konyhájában keletkezett tűz Vaskúton – Vármegyei események

2024. április 02. 10:00

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi hétfőn délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy hatvan négyzetméteres családi ház konyhájában keletkezett tűz hétfő délután Vaskúton, a Deák Ferenc utcában. A bajai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos oltani kezdte a tüzet, a munkálatokat az egységek fejezték be. A tűz nem terjedt át a padlástérre, de a biztonság érdekében a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták azt. Személyi sérülés nem történt.

Fennakadt a beton padkán egy gépjármű hétfőn kora este Baján, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A bajai hivatásos tűzoltók kézi erővel a forgalmat akadályozó járművet kiszabadították. Személyi sérülés nem történt.

Két kisteherautó ütközött össze kedden kora reggel az 52-es főúton, Kerekegyháza térségében, a település felé vezető elágazásnál. Az ütközés erejétől az egyik jármű az oldalára borult. A kecskeméti hivatásos és a kerekegyházai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők mindkét jármű vezetőjét kórházba szállították.

Hétfőn még négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap