Szalma tárolására használt szín és körbálák égtek Szabadszálláson – Vármegyei események

2024. május 24. 07:27

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy mintegy százhúsz négyzetméter alapterületű, szalma tárolására használt szín és a benne lévő, körülbelül ötven körbála csütörtökön délután Szabadszálláson, a Kodály Zoltán utcában. A solti hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. A tűzoltók munkáját erőgép is segítette. 

Egy gépjármű motortere égett csütörtökön délután Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos utcában. A helyszínen lévők a tüzet porral oltóval eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze csütörtökön délután az 53-as főút, Soltvadkert és Kiskőrös közötti szakaszán. A kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a kisteherautót és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben három ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. 

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket kidőlt fa eltávolításához és két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap