Tragikus balesetek – Vármegyei események

2024. május 27. 12:19

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Három gépkocsi ütközött össze vasárnap délután az 5-ös főúton, Kecskemét határában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy járművet áramtalanítottak, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Egy szennyvíztelep gépházában keletkezett tűz vasárnap késő délután Apostagon, a Petőfi Sándor utcában. A dolgozok porral oltókkal a tüzet eloltották. A solti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Fának csapódott egy személykocsi vasárnap este, Kiskunmajsa határában. A járműben egy ember utazott, ő a roncsba szorult, nem élte túl a balesetet A műszaki mentést végző kiskunmajsai és kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az áldozatot feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy autóbusz és egy személykocsi ütközött össze hétfő kora reggel az 54-es főút Jakabszállás és Bócsa közötti szakaszán. A tizenkét utast szállító autóbuszon ketten megsérültek. Az árokba csapódott személykocsiba a jármű két utasa beszorult, őket a kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, az életüket azonban már nem lehetett megmenteni.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap