Leégett egy melléképület Lajosmizsén – Vármegyei események

2024. június 04. 11:29

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Favágási munkálatok közben megrongálódott egy gázvezeték, melynek következtében szivárgott a gáz hétfőn délelőtt Kiskunfélegyházán, a Szegfű utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig, akik megszüntették a gázszivárgást. Személyi sérülés nem történt. 

Fennakadt az útpadkán egy személyautó hétfő délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét határában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kézi erővel kimentették a gépjárművet, személyi sérülés nem történt.

Villámcsapás miatt teljesen leégett egy százhúsz négyzetméteres melléképület hétfő este Lajosmizsén, a Bene tanyán. A kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. 

Hétfőn három esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faágak és kidőlt fák eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap