Fának ütközött egy személyautó Fülöpszállás térségében – Vármegyei események

2024. június 06. 10:06

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Fenyveserdő aljnövényzete égett százötven négyzetméteres területen szerdán délután, Kiskunhalas külterületén. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Fának ütközött egy személyautó szerdán délután az 52-es főúton, Fülöpszállás térségében. A baleset következtében két ember beszorult a járműbe, őket a kecskeméti hivatásos és a szabadszállási önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A járműben összesen három ember utazott, a mentők mindenkit kórházba szállítottak.

Mintegy háromszáz négyzetméteres lakóépülethez épített melléképület égett szerda délután Kömpöc településen, a Felsőkömpöc tanyán. A tűz a garázsként használt melléképületben keletkezett, amelyben egy személyautó és kerti gépek voltak. A tűz a főépület tetőszerkezetére is átterjedt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a kiskunmajsai, kisteleki, szegedi és kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a kiskunmajsai és csólyospálosi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött szerda délután Dunaföldváron, az Erkel Ferenc utcában. Az ütközés következtében az egyik jármű a tetejére borult. A balesetben egy ember megsérült. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók a járműveket áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Nagy méretű bálákkal megrakodott kamion égett szerdán délután az 5312-es út melletti tarlón, Dusnok és Miske között. A kalocsai és a bajai hivatásos, valamint a hajósi önkéntes tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Munkájukat erőgép is segítette.

Szerdán egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap