Egy kamion és egy személyautó ütközött az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza térségében – Vármegyei események

2024. június 07. 11:00

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Mosógép égett egy családi ház pincében csütörtök délután Kecskeméten, a Hegy utcában. A lakók megkezdték a tűz oltását. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kivitték a mosógépet és egy vízsugárral megszüntették az izzásokat. Személyi sérülés nem történt.

Egy huszonöt négyzetméteres fém szerkezetű fatárolóban keletkezett tűz csütörtökön délután Jakabszálláson, a Tavasz utcában. A helyszínen lévők oltani kezdték a tüzet. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték. A mentők két embert kórházba szállítottak.

Egy kamion és egy személyautó ütközött csütörtökről péntekre virradóra az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében. Az ütközés következtében a személyautó a szalagkorlátnak csapódott. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Összeütközött és árokba hajtott két személyautó pénteken hajnalban az 5503-as út, Bácsalmás és Tataháza közötti szakaszán. Mindkét autóba beszorult egy-egy ember, akiket a bácsalmási önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki, majd átadták őket a mentőknek. A balesetben összesen nyolc ember sérült meg.

Letért az úttestről és felborult egy személyautó pénteken kora reggel, Pálmonostora határában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, kerekeire állították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

Fotó: Kiskunfélegyháza HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap