Egy használaton kívüli lakóépületben keletkezett tűz Kiskunhalason – Vármegyei események

2024. június 10. 09:19

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Villám csapott egy fenyőfába vasárnap kora reggel, Balotaszállás külterületén. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az égő fát egy vízsugárral eloltották. 

Méhviasz és a körülöttük lévő tárgyak égtek egy családi ház pincéjében vasárnap délután Kecskeméten, a Kiskun utcában. A helyszínen lévők oltani kezdték a tüzet. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték. A mentők egy embert füstmérgezés gyanújával megfigyelésre kórházba szállítottak.

Egy használaton kívüli lakóépület egyik helyiségében nagy mennyiségű szemét égett vasárnapról hétfőre virradóra Kiskunhalason, a Hunyadi utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltói két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Kigyulladt egy hat négyzetméter alapterületű melléképület hétfő hajnalban Jánoshalmán, a Kápolna utcában. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Összehordott szemét és egy kerékpár égett hétfő hajnalban Kecskeméten, az Akadémia körúton. A tüzet a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották. 

Vasárnap öt esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faágak eltávolításához és két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap