Vasúti töltés és öt hektárnyi erdőrészlet égett Kiskunmajsa és Harkakötöny között – Vármegyei események

2024. július 08. 07:26

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 9 műszaki mentéssel és 5 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személyautó ütközött vasárnap reggel Kecskeméten a Kisdobos utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A beavatkozás ideje alatt félpályás útzár volt érvényben az érintett utcában. Két személy könnyű sérüléseket szenvedett. 

3 méter magas nyárfa úttestre dőlt és félpályás útzárat képezett vasárnap kora délelőtt Bácsszőlősön, az 5501-es út 28. kilométerénél. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a fát motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy fa úttestre dőlt és félpályás útzárat képezett vasárnap délután Ágasegyházán az 5301-es út 13. kilométer-szelvényénél. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították.

Foltokban a vasúti töltés, és 5 hektár erdőrészlet égett vasárnap délután Kiskunmajsa és Harkakötöny között. A kiskunmajsai, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi, kistelki és ruzsai hivatásos és a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók 4 vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűz érintett egy magasfeszültségű – 8000 kacsát számláló kacsatelep áramellátását biztosító – vezetéket, a telep esetében a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy áramfejlesztővel az áramkiesést pótolták. A tűzesetről a MÁV értesítése megtörtént.

Társasház belső udvarán nagyméretű nyárfa ága lehasadt, gyalogosforgalmat veszélyeztetett vasárnap délután Kecskeméten a Bajza József utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Nagyméretű eperfa ága családi ház tetőszerkezetére dőlt vasárnap kora este Kecskeméten a Görbe utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött hétfőn kora reggel Lajosmizsén az 5-ös számú főút 71. kilométerénél. A járműveket a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították és megszüntették a forgalmi akadályt. Egy személyt vizsgálat céljából a mentők elszállítottak.

Egy kisbusz teljes terjedelmében égett hétfő reggel Szabadszálláson a Kunsági utcában. A szabadszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók egy víz- és egy habsugárral a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Vasárnap és hétfő reggel még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét ingatlanba való bejutáshoz, egy esetben elesett személy mozgatásához, egy esetben füstölő motorterű autó áramtalanításához, egy esetben fa, két esetben száraznövényzet tüzéhez és egy esetben izzó trágyarakás izzásának megszüntetéséhez.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap