Személygépkocsik ütköztek Lajosmizse és Csemő között – Vármegyei események

2024. július 12. 07:52

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 11 műszaki mentéssel és 6 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kigyulladt egy százhatvan négyzetméteres szalma- és trágyarakat csütörtök reggel Kunbaja közelében. A bajai és kiskunhalasi hivatásos, valamint a bácsalmási önkormányzati tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, és több vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzoltók munkáját erőgépek is segítették.

Személyautó motortere égett csütörtök reggel Kiskunfélegyházán a Deák Ferenc utcában. A tűzoltók kiérkezéséig a helyszínen tartózkodók a tüzet porraloltóval eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók 1 vízsugárral a motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid érzékelő jelzett be csütörtök délelőtt Kiskunhalason, az Esze Tamás lakótelepen. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a helyszínre érve méréseket végeztek. A gázszolgáltató a helyszínen letiltotta a gázkazán használatát.

80 m2-es lakatlan ház tetőszerkezete égett csütörtök délután Madarason, a Kinizsi Pál utcában, a tűz a ház melletti száraz vegetációba is belekapott. A bajai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet 2 vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

600 m2-en száraz fű, avar égett csütörtök délután Kiskunfélegyházán a Kandó Kálmán parkban. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók 2 vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Nagy fa az útra dőlt csütörtökön kora este Kecskemét mellett a 45101-es út 4-es kilométer-szelvényénél és az utat teljes szélességében elzárta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két gépkocsi csütörtök este Lajosmizse és Csemő között, a 4608-as számú út 26-os kilométer-szelvényénél. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a vezetők utaztak. Egy személyt súlyos sérülésekkel a mentők kórházba szállítottak.

100 m2-en avar, gaz és kommunális hulladék égett csütörtök este Kiskőrösön a Délibáb utcában. A kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók tüzet 2 vízsugárral eloltották.

Melléképületben tárolt berendezési tárgyak égtek csütörtök éjjel Kecskeméten a Sövény utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. 

Csütörtökön még négy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt faágak eltávolításához, két esetben csőtörés elhárításához, egy esetben ingatlanba való bejutáshoz, egy esetben pedig lakásban beszorult személy kiszabadításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap