Öt jármű ütközött az M5-ösön – Vármegyei események

2024. július 23. 09:12

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Akácerdő aljnövényzete égett hétfő kora délután, Lajosmizse külterületén. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Összeütközött egy kisteherautó és négy személygépkocsi hétfő kora délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét közelében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Műszaki hiba miatt füstölt egy kisteherautó hétfő este az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza közelében. A tűzoltók kiérkezésekor füstölés már nem volt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez,  két esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág és kidőlt fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap