Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Bácsalmáson – Vármegyei események

2024. augusztus 26. 10:36

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy kaszáló és erdő aljnövényzete égett vasárnap délután Városföld külterületén. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. 

Egy családi ház pincéjében, csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze vasárnap késő este Kerekegyházán, a Szilágyi utcában. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók az épületet áramtalanították, a vizet szivattyúval eltávolították.

Egy családi ház fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelzett vasárnapról hétfőre virradóra Bácsalmáson, a Rudics utcában. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínen voltak. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő működésének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Vasárnap még három esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez és három esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap