Szalmatároló égett Fülöpháza külterületén – Vármegyei események

2024. szeptember 27. 09:28

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Nagy mennyiségű zöldhulladék gyulladt ki egy tárolóban csütörtök délután, Soltvadkert külterületén. A kiskunhalasi, a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A tűzoltók az éjszaka folyamán felügyelték a területet, vízsugarakkal oltották a fellángolásokat. 

Csütörtök délután Fülöpháza külterületén lángra kapott egy kilenc négyzetméteres szalmatároló és benne egy szalmabála, valamint mellette, mintegy kétszáz-háromszáz négyzetméteren az erdő aljnövényzete. A kerekegyházai önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók vízsugarakkal megakadályozták a tűz továbbterjedését, és eloltották a lángokat.  

Elektromos eszköz égett egy lakóház konyhájában csütörtök délután Tataházán, a Kossuth Lajos utcában. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. A mentők egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi csütörtökön késő este az 5312-es út Jánoshalma és Mélykút közötti szakaszán. A jánoshalmi önkormányzati és a mélykúti önkéntes tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat.

Csütörtökön még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket kidőlt fa eltávolításához és öt esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap