Műszaki mentések – Vármegyei események

2024. október 07. 09:25

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött két személyautó vasárnap délelőtt az 5301-es út Kiskőrös és Páhi közötti szakaszán. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők három embert szállítottak kórházba.

Egy családi ház kandallójának kéményében keletkezett tűz vasárnap délután Miskén, a Hajnal utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, a kéményseprőt értesítették.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap kora este Kiskunfélegyházán, a Dessewffy utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, megszüntették a forgalmi akadályt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó vasárnapról hétfőre virradóra az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben három ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Vasárnap még három esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap