Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épülete energetikai fejlesztésének előkészítése 2023. december 6.
2023. december 14.

Európai uniós forrásból elkészültek a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiskunfélegyházi épülete épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023-00060 azonosító számú, Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltó - parancsnokság épülete energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 8 397 302 forintból valósult meg.

Szombattól szerda éjfélig harmadfokú hőségriasztás
2023. július 14.

A NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT ÉS A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KÖZLEMÉNYE.

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom
2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Fokozott figyelem - Szabadtéri tűz
2020. március 26.

Sokan a tavaszias, jó időt kihasználva ilyenkor égetik el a kerti zöldhulladékot, valamint egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet. Ennek során fokozott figyelmet kell fordítani az évről évre jelentkező veszélyforrásra: a szabadtéri tűzre. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez ez az időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap