Személyautók ütköztek Nyárlőrinc határában - Megyei események

2019. december 09. 07:49

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze a 44-es számú főúton, Nyárlőrinc határában, vasárnap hajnalban. A balesetben három ember megsérült. Egy sérült beszorult az egyik autóba, őt a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek és együttesen folytatták a műszaki mentést, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kiskunfélegyházán, a Horváth Zoltán utcában lévő lakóépületnél megrongálódott egy gázcső, melynek következtében szivárgott a gáz, vasárnap délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók biztonsági okokból húszméteres körben lezárták a területet. A tűzoltók egy vízsugár védelme mellett kéziszerszámokkal a gázcsövet elszorították, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek, akik megszüntették a szivárgást. Személyi sérülés nem történt.

Egy kutya, vasúti töltés mellett lévő hat méter mély aknába esett, Baján vasárnap délután. A bajai hivatásos tűzoltók létra és mentőkötél segítségével az ebet kimentették, majd átadták a gazdájának. Az aknát kordonszalaggal körbezárták.

Egy személygépkocsi letért az úttestről és az út mellett lévő árokba borult, a Hajós és Miske közötti úton, vasárnap délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap