Családi házban keletkezett tűz Orgoványon - Megyei események

2020. január 15. 09:20

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi ház kéménye mellett kis területen izzott a stukatúr födém Soltvadkerten, a Mátyás király úton, kedd délután. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók az izzást egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megszüntették, a kéményt a tetővonalig visszabontották, átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt. A lakó rokonoknál lett elhelyezve.

Két gépkocsi ütközött össze a 445-ös úton, a felüljárón, Kecskemét térségében, kedden kora este. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Egy családi ház kéményében lerakódott égéstermék égett Érsekcsanádon, a Széchenyi István utcában, kedd kora este. A bajai hivatásos tűzoltók a kazánból és a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Egy megközelítőleg száz négyzetméteres családi ház két helyisége és a tetőszerkezet egy része égett Orgoványon, a Ságvári Endre utcában, keddről szerdára virradóra. Az orgoványi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot kivittek az épületből, amit nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Egy személyautó letért az úttestről és az árokba borult az 52-es számú főúton, Kecskemét térségében, szerda hajnalban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap