Egy személygépjármű és egy kisteherautó ütközött össze Kerekegyháza térségében - Megyei események

2020. február 12. 08:16

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 13 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Az erős szél által okozott károk felszámolásával kapcsolatosan összesen kilenc bejelentés érkezett. Kedden hét esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák, nagy méretű lehasadt faágak eltávolításához, melyek vezetékre, épületre, vagy úttestre dőltek. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be. Egy esetben érkezett bejelentés olyan tetőszerkezetről, melyet megbontott a szél. A veszélyt jelentő lemezeket a tűzoltók megerősítették. Egy esetben pedig leszakadt elektromos kábel miatt riasztották a tűzoltókat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két gépkocsi ütközött össze Tázláron, a Soltvadkerti utca és a Rákóczi utca kereszteződésében, kedden délelőtt. Az eset során két ember megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Egy személygépjármű és egy kisteherautó ütközött össze, Kerekegyháza térségében, kedden délután. A balesetben három ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Baján, a Cserkész utcában egy kutya árokba esett, saját erejéből kimászni nem tudott, kedden délután. A bajai hivatásos tűzoltók hurok segítségével az állatot kiszabadították.

Az M5-ös autópálya, Budapest felé vezető oldalának 57-es kilométerszelvényénél egy kisteherautó szalagkorlátnak ütközött és a külső sávban megállt, ma hajnalban. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd levontatták a leállósávba. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap